- Get link
- X
- Other Apps
- Get link
- X
- Other Apps
ទឹកត្រី ញាំ ៖ ទឹកត្រី ១ វែក, ស្ករ ២ វែក, ទឹក ក្រូចឆ្មារ ច្របាច់ ១ វែក, ខ្ទឹម ស ១ មើម ធំ, ម្ទេស ខ្ចី លាយ ម្ទេស ទុំ ដាក់ តាម ចំណូលចិត្ត
បន្លែ បន្សាប ៖ ត្រសក់ ប៉េងប៉ោះខ្ចី ស្លឹកខ្ទឹម ជីរវ៉ាន់ស៊ុន ជីរនាងវង
របៀប ធ្វើ ៖
១- បុក ខ្ទឹម និង ម្ទេស អោយ ម៉ដ្ឋ ហើយ យក លាយ ជាមួយ ទឹក ក្រូចឆ្មារ, ទុក ចោល មួយ ស្របក់ ទើប ថែម ស្ករ និង ទឹកត្រី, កូរ អោយ សព្វ , ទុក មួយ អន្លើ។
២- លាង បង្គា រួច ស្រុះ ទឹក ពុះ ២ នាទី ស្រង់ ចេញ ហើយ បក សំបក បេះ សរសៃខ្នង ពណ៌ ខ្មៅ ចេញ។
៣- ហាន់ ត្រសក់ និង ប៉េងប៉ោះ ជា បន្ទះ ស្តើងៗ ដាក់ តម្រៀប ក្នុង ចាន អោយ ស្អាត។
៤- យក សាច់ បង្គ តម្រៀប ដាក់ ពី លើ។
៥- ច្រូច ទឹក ត្រី បុក ហើយ រោយ ជីរ ដាក់ ពី លើ ជា ការស្រេច។
អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
បន្លែ បន្សាប ៖ ត្រសក់ ប៉េងប៉ោះខ្ចី ស្លឹកខ្ទឹម ជីរវ៉ាន់ស៊ុន ជីរនាងវង
របៀប ធ្វើ ៖
១- បុក ខ្ទឹម និង ម្ទេស អោយ ម៉ដ្ឋ ហើយ យក លាយ ជាមួយ ទឹក ក្រូចឆ្មារ, ទុក ចោល មួយ ស្របក់ ទើប ថែម ស្ករ និង ទឹកត្រី, កូរ អោយ សព្វ , ទុក មួយ អន្លើ។
២- លាង បង្គា រួច ស្រុះ ទឹក ពុះ ២ នាទី ស្រង់ ចេញ ហើយ បក សំបក បេះ សរសៃខ្នង ពណ៌ ខ្មៅ ចេញ។
៣- ហាន់ ត្រសក់ និង ប៉េងប៉ោះ ជា បន្ទះ ស្តើងៗ ដាក់ តម្រៀប ក្នុង ចាន អោយ ស្អាត។
៤- យក សាច់ បង្គ តម្រៀប ដាក់ ពី លើ។
៥- ច្រូច ទឹក ត្រី បុក ហើយ រោយ ជីរ ដាក់ ពី លើ ជា ការស្រេច។
អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍